Erotisk musik

Musik kan väcka en myriad av känslor och när det kommer till kärlek och erotik är urvalet enormt. Det finns låtar om olycklig och lycklig kärlek, om kåthet och lust, om hur sexiga tjejers rumpor är och hur det regnar män från himmelen. Hur man än vrider och vänder på sig så kan man alltid hitta musik som är liktydig med erotik.

Vare sig man är ett gammalt gift par eller ung och nykär så kan musiken höja nivån på både kärleksakten och känslorna, och precis som kul och spännande sexleksaker kan få erotiken på topp kan sköna tongångar bli pricken över i-et. Att lägga sig ner i bubbelbadet med Barry Whites djupa stämma i bakgrunden kan bli upptakten till härliga äventyr oavsett om man är själv eller med sin partner.

Tidernas bästa erotikmusik

Går man igenom sin skivsamling eller sin streamingservice kommer man snabbt att hitta massor med bra och lustfyllda låtar. Till

tidernas sexigaste hits hör bland annat Sexual Healing framförd av Marvin Gaye och som kom ut i början på 80-talet. Det räcker att man bara hör de första takterna för att melodin genast skall ge associationer som inte har med kyrkan att göra. En annan klassiker är den lite småperversa Prince-låten ”Cream” som uppmuntrar lyssnaren att ”blåsa i hornet” och vara ”dirty cute” och när den spelas på nattklubben får alla glimten i ögat på dansgolvet. På liknande vis beskriver Beyonce Knowles hur hon gillar att få oralsex i låten ”Blow”, vars text inte lämnar mycket åt fantasin. Är man kille kanske man föredrar 50 Cents ”Candy Shop” där rapparen vill få sin klubba slickad!

Låtar som skandaliserat

Ibland går det lite för hett till och det finns många låtar genom tiderna som blivit portade från radiokanaler och TV, antingen då de varit för sexuella eller för att de gått över gränsen och istället handlat om övergrepp och misogyni. Ett exempel är den amerikanske artisten R Kelly som nyligen dumpades av sitt skivbolag efter att en dokumentärfilm kommit ut om hans närmast sekt-liknande kidnappande och övergrepp på unga tonårstjejer. Sångaren och låtskrivaren har upprepade gånger haft enorma framgångar med sexiga låtar som ”Ignition” och ”Bump n’ Grind” men nu verkar det vara slut på hans karriär.

Även andra artister har tystats i media då deras låtar varit lite väl gränstänjande eller översexuella. Den gamla 80-tals hiten ”Relax” med Frankie Goes to Hollywood blev för mycket för många radiostationer då den kom ut eftersom både skivomslaget till singeln och låttexten handlade om sex och orgasmer och den förbjöds tillfälligt under några veckor. Andra klassiker som förbjudits då de inte ansetts vara tillräckligt rumsrena är ”je t’aime” med Brigitte Bardots karaktäristiska stönande och ”I want your sex” med George Michael. Stötande eller inte, att musik väcker känslor, det kan knappast betvivlas!

vlogr