Lyssna på musik

De allra flesta av er som hittat till den här sidan gillar att lyssna på musik. Därför har vi i det här inlägget valt att fokusera på att gå igenom de olika sätten som finns att lyssna på musik. Förr var det vanligt att lyssna på musik genom att spela skivor eller att lyssna på radion. Det gör vi idag också men det finns ännu fler tillvägagångssätt som du nu kommer att få veta lite mer om.

Mobilen

Att lyssna på musik i mobilen är enkelt och smidigt eftersom man med en mobiltelefon kan ha med sig en hel musikkatalog i fickan. Du kan lyssna på musik med hjälp av din mobiltelefon genom att använda dig av en musikstreamingtjänst eller lyssna på radio. Det finns ett flertal olika musikstreamingtjänster att välja bland. Två av de mest populära är Spotify och Apple Music. Dessa finns som appar du laddar ner till telefonen och mot en viss summa får du tillgång till appens musikkatalog eller köper den musik du vill lyssna på. Du kan även göra dina egna spellistor eller lyssna på andras spellistor.

Surfplattan

Förutom att du kan lyssna på musik i din mobiltelefon kan du även göra det på din surfplatta. På en del äldre modeller kan det vara svårt att ladda ner appar. Men om du har en Ipad 5 ska det inte vara några större problem att lyssna på musik på din surfplatta genom till exempel Spotify. På din surfplatta kan du också lyssna på musik genom att kolla på tillhörande musikvideor på videoplattformen Youtube.

Datorn

Ett annat vanligt sätt att lyssna på musik är på datorn. På datorn kan du lyssna på musik med din webbläsare, genom en musikstreamingtjänst eller genom datorns inbyggda musikspelare. Om du gillar att lyssna på musik på radion kan du öppna din webbläsare och söka efter din favoritradiokanal för att lyssna live.

Hörlurar eller högtalare?

Sist men inte minst kan du förhöja din musikupplevelse genom att spela din musik högt genom ett par högtalare du kopplat samman med den enhet du vill lyssna på musik på. Både datorer, mobiltelefoner och surfplattor har inbyggda högtalare. Men ljudet är kanske inte alltid det bästa och då kan det vara värt att investera i ett par högtalare. Det finns en del olika varianter på högtalare. Till exempel de du kopplar med din enhet med hjälp av bluetooth och därför inte behöver någon sladd och de som har en sladd.

Ett annat sätt att lyssna på musik är genom ett par hörlurar. När du lyssnar på musik med hörlurar kan du vara säker på att du håller din musik för dig själv och kan fokusera på din musik ifred. Det finns flera varianter av hörlurar. De med respektive utan sladd, de som sitter i örat och de som sitter på örat.

vlogr